Rólunk

Fontosabb mérföldkövek a Layer Kft. életében

A LAYER Kft. 2012-ben ünnepelte fennállásának 30. évfordulóját.

Alapítója és tulajdonosa Layer István, aki részben családi tradíciókat követve kezdett bele vállalkozásába. A tevékenység alapját az 1982 szeptemberében indult víz- és gázvezeték szerelvényeket forgalmazó kisválllakozás jelentette, melyet Layer István és édesapja együtt kezdett el. A 26 nm-es faházból mára – az elmúlt 30 év dinamikus fejlődésének eredményeként – több, mint 20.000 nm-en ipari csarnok, üzlet és logisztikai raktár biztosítja a Layer Kft. és az ipari parkba betelepült és betelepülni készülő vállalkozások hatékony és sikeres működését. A Layer Kft. a térség meghatározó építőipari szereplőjévé nőtte ki magát.

 

LEGFONTOSABB ALAPELVEK:

 • magas minőséget biztosítunk hatékonyan
 • megbízhatóság
 • ügyfélorientált és rugalmas hozzáállás
 • komplex, minőségi szolgáltatások egy helyről a fenntarthatósági szempontok figyelembevételével
  (pl. energiaellátás önfenntartó módon, megújuló energiák felhasználása)
 • praktikus és logikus együttgondolkodás ügyfeleinkkel

 

Az elkövetkező évek, évtizedek meghatározó feladatai a környezetbarát, megújuló energiaforrások integrálása a cég tevékenységeibe, s megőrizni azt a stabilitást és megbízhatóságot, melyet az elmúlt 3 évtizedben kivívott magának a Layer Kft.

 

 

MÉRFÖLDKÖVEK:

 

1937

id. Leier István kerékpárszaküzlete, a családi tradíció alapja.

 

1982

Megnyílik a vízvezeték- és fürdőszobai szerelvények szaküzlete, 26 m2-es bérelt alapterületen.

 

 

1983

Sajátkezűleg épített faházba költözik az üzlet, a családi ház udvarára. Ezzel újabb lehetőség nyílik az árukészlet bővítésére és megkezdődik a gázszerelvények és acélipari termékek forgalmazása.

 

1989

A magánvállalkozás gazdasági társasággá alakul, a továbbiakban Layer Kft. néven folytatja tevékenységét a saját beruházásban megvalósult, korszerű, háromszintes irodaépületében, 20 főmunkatárssal.

 

1991

Az AlföldiTüzép szeghalmi telephelyének megvásárlásával a cég megalapozta a tüzelő- és építőanyag kereskedelmét.

 

 

1996

A cég áttelepül jelenlegi székhelyére, ahol közel 6 ha-os területen, több mint 3.000 m2-t meghaladó raktár- és áruházi felületen új szolgáltatásokkal kiegészítve működik.

 

 

1998

Szeghalom központjában átadásra kerül a Vállalkozói Központ Hotel Étterem, mely ideális helyszín rendezvények lebonyolítására, étkezéssel, szálláslehetőséggel egybekötve.
Az „ipari park” cím elnyerése. 10 ha saját alapterületen megalakul a Sárréti Ipari Park, mely a betelepülő vállalkozások számára kínál befektetési lehetőséget. A következő években több ipari üzemcsarnok megépítése valósul meg a térség gazdaságának fellendítése céljából.

 

1999

Csaba Expo: a vállalkozásnak „a legszebb külső standért járódíj”-at ítélik meg.

 

 

2004

Layer István elnyeri „az év vállalkozója Békés megyében” című díjat.

 

 

2006

A cég tovább erősíti tevékenységét, Romániában megalakul a FretusKft., a Layer Kft. építőipari képviselete.

 

 

2009

A gazdasági recesszió ellenére a Layer Kft. a fejlesztések mellett dönt és új üzletágak, beruházások elindításához nyújt be sikeres pályázatokat.

 

2010

A cég az ISO minőség- és környezetirányítási rendszer bevezetése mellett dönt.

 

 

2011

A Layer Kft. működésének újabb fontos mérföldköve a 2765 m2-es daruzott csarnok, valamint a Sárréti Ipari Parkban épülő 3405 m2-es ipari csarnok alapkövének elhelyezése. Layer István munkásságát Klauzál díjjal ismerik el.

 

 

2012

A 30 éves Layer Kft. a térség meghatározó építőiparivállalkozása lett. Októberben 2 üzemcsarnok ünnepélyes átadására kerül sor. Az egyik üzemcsarnokban egy, már működő vállalkozás bővíti tevékenységét ill, 2 új betelepülő számára nyíilik lehetőség tevékenysége folytatásához. A másik csarnokban 3 új üzletág – acélszerkszetgyártás/lemezmegmunkálás – alu-ésműanyag nyílászáró gyártás – gépjárműszervíz elindítását -tervezi a Layer Kft.

 

 

2013

A Layer Kft. érdekeltségébe tartozó, a Sárréti Ipari Parkban található üzemek, logisztikai- és raktárcsarnokok, kereskedelmi egységek infrastruktúrájának fejlesztési éve. A megújuló energiák által biztosított hatékonyabb, korszerű, energiatakarékos fűtés- és elektromos rendszerek integrálása, majd fokozatos térnyerése a meglévő hagyományos rendszerek mellé.

 

 

TEVÉKENYSÉGI KÖR:

 • Építőipari generálkivitelezés
 • Vas- és acél ipari termékek kis- és nagykereskedelme
 • Építőanyag kis- és nagykereskedelem
 • Mezőgazdasági gépalkatrész kereskedelem
 • Acélszerkezet gyártás és lemezmegmunkálás
 • CNC vízsugaras- és lángvágás
 • Szállítmányozás, logisztika
 • Ingatlanhasznosítás- bérbeadás
 • Sárréti Ipari Park üzemeltetése, csarnokok bérbeadása

 

30 ÉV
TÖBB, MINT 100 FŐMUNKATÁRS ÉS 30 MEGBÍZHATÓ ALVÁLLALKOZÓ
TÖBB, MINT 20.000 M2 IPARICSARNOK, ÜZLET ÉS LOGISZTIKAI RAKTÁR
A SÁRRÉTI IPARI PARKBA BETELEPÜLT VÁLLALKOZÁSOK TÖBB, MINT 300 CSALÁDNAK
JELENTENEK BIZTOS MEGÉLHETÉST!